kral oyun

Akıllı Çay Bardağı

Yazar: Hunk Tarih: 05:35 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Son günlerin en fazla oynanan ve akıl karıştıran oyunlarından biri şüphesiz Akıllı Çay Bardağı oyunu. Oyun Lipton çay markası tarafından yaptırılmış. Bu markaya ait daha önce yine aynı tarzda olan “Herşeyi bilen kadın” oyunu mevcuttu. Bu oyunda Akıllı Çay Bardağı kadar ses getirmişti. Gelelim oyun hakkında bilgilere ;



Akıllı Çay Bardağı Nasıl Oynanır ?

Oyun yüklenme işlemi bittikten sonra resimde ki gibi INTROYU GEÇ yazısına tıklamalısınız.



Daha sonra oyun başlıyor. Oyuna başlamadan aklınızdan bir nesne tutmanız gerekiyor ve tüm cevapları ona göre vermelisiniz. Mesela aklınızdan “masa” tuttuysanız, tüm sorulan sorulara masa’ya göre cevap vermelisiniz. Eğer doğru cevap vermez iseniz, oyunun aklınızdan tuttuğunuz nesneyi bilmesi imkansızdır.



Akıllı Çay Bardağı Nasıl Biliyor ?


Evet can alıcı soru aslında bu. Nasıl olur da aklınızdan tuttuğunuz ve sizden başkasının bilmediği bir nesneyi akıllı bardağımız bilebiliyor ? Bu teknolojinin ve insan oğlunun birlikte başardığı ortak bir teknoloji. 

Çok büyük bir database ( veritabanı) gerektiren bir uygulama. Şöyle düşünün bilgisayar başında bu oyunu oynadığınıza göre, aklınızdan hemen bir şey tutun dendiğinde, etrafınıza bakacak ve gözünüze ilk kestirdiğinizi söyleyeceksiniz. 

Bu muhtemelen, klavye,bilgisayar, televizyon, kumanda,masa, sandalye gibi terimler olacaktır. Bunlar veri tabanın’da kayıtlı ve sizin verdiğiniz sorulara göre elenerek cevaba ulaşılmaktadır. Mesala aklınızdan masa tuttunuz ve ilk soru “kullandıkça azalır mı?” siz hayır dediniz ve belkide veri tabanından bin tane nesneyi elediniz. Bu şekilde verdiğiniz cevaplar ile akıllı bardağın cevaba ulaşmasını sağlıyorsunuz.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder