kral oyun

Taksim Gezi Park'ta Eylem Bitti!

Yazar: Hunk Tarih: 12:36 Kategori: , , , , Yorum: Yorum Yap
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasında sonra İstanbul Valiliği tavrını yumuşattı. Önce CHP'nin Beşiktaş'tan Taksim'e yürümesi için izin çıktı. Polisler Taksim Meydanı'nı terk etti. Ayrıca Gezi Parkı da boşaltıldı. Göstericiler parka girdi.

POLİSLERDEN SALDIRIYA MÜDAHALE

Taksim'de polis saat 15.30 sıralarında çekilmeye başladı. Polisin çekilmesiyle birlikte binlerce kişi, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na girdi. Gezi Parkı'nın yanından ayrılırken göstericilerle karşı karşıya gelmesiyle gerginlik yaşandı. Göstericilerin aralarında kalan polise tepki gösterildi. Taş ve şişe atılan polisler, gaz bombalarıyla karşılık verince Taksim Meydanı karıştı.

TAKSİM'DE POLİS KALMADI

Taksim Meydanı'nda göstericiler haricinde kimse kalmadı. Uzun bir süre Gezi Parkı ve meydanda bulunan kalabalık saatler sonra azalmaya başladı.

GEZİ PARKI'NDA YANGIN

Taksim Gezi Parkı'nda inşaat çalışmaları kapsamında kurulan konteynerler yandı. Yükselen alevler ağaçları da tehdit etti. Yangın eylemcilerin müdahalesiyle söndürüldü. Göstericiler yangının çıkmasının ardından çevre apartmanlardan aldıkları kaplarla yangına müdahale etti.

21:30 İTİBARİ İLE SON DURUM

Meydanda kalabalık bekleyiş sürüyor. Meydan ve çevresindeki gruplar yavaş yavaş İstiklal Caddesi ve Beşiktaş'a gidiyor. Önemli sayıda kalabalık ise Gezi Parkı ve meydana bekliyor. Diğer taraftan bir grup ise Nevizade ve Asmalı Mescit'e gidip zafer kutlaması yapmaya çoktan başladı. Kadehler havaya kaldılırken zafer sesleri duyuluyor.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder